Frågor och svar

Vad innebär Direktpension utan försäkring?

Direktpension utan försäkring är ett sätt att både investera i en pension och behålla kapitalet tillgängligt i företaget. Försäkringar på sparande är inte i praktiken någon försäkring, utan oftast ett sätt för banker och försäkringsbolag att låsa in kunden i ett avgiftsbelastat sparande.

Vad är skillnaden mot det banker och försäkringsbolag erbjuder?

Direktpension utan försäkring erbjuds inte av försäkringsbolag, försäkringsmäklare eller banker. Pensionslösningen innebär att man utesluter deras avgifter helt och hållet! Därför skall den inte blandas ihop med en Direktpension som är pantsatt med en kapitalförsäkring, vilket är bankernas och försäkringsbolagens avgiftstyngda variant.

Är Direktpension utan försäkring ett krångligare alternativ?

Det är inte krångligare att spara via Fondmarknaden.se än via ett försäkringsbolag.

Måste jag kunna mycket om fonder?

Oavsett tjänstepensionsmodell måste man välja hur pengarna skall förvaltas och av vem. Via Fondmarknaden har Du obegränsade möjligheter att välja hur Dina pengar skall förvaltas tack vare Sveriges största fondutbud. Du kan således fritt välja mellan förvaltare och sparformer. Du kan även få hjälp med valet av fonder via våra Aktivt förvaltade fondportföljer. Du fyller i en lämplighetsbedömning och väljer risknivå, sedan sköter vi arbetet med portföljen. Läs mer under rubriken ”Aktiv förvaltning”.

Hur gör jag för att bli kund?

För att öppna ett Direktpensionskonto, kontakta Intervenia på telefon 031-12 25 05 eller på info@direktpension.nu.

Hur kan jag ta ut pengar från min Direktpension?

Om du inte har aktiv förvaltning, börja med att sälja av innehav.

Det gör du genom att klicka på Visa innehav – Överför pengar – Insättning till depå. Därefter skickar du ett meddelande till oss från inloggat läge (privat), att du önskar föra över likviden till företagskontot. Vi kommer skicka en bekräftelse på mail när överföringen är genomförd.

Hur får jag fram bokslutsuppgifter?

Logga in med organisationsnummer och lösenord på Direktpensionsportalen. Under rubriken ”Rapporter” hittar du bokslutsuppgifter och övriga rapporter.

Jag glömt mitt lösenord till Direktpensionsportalen, hur gör jag?

Du behöver skicka ett nytt lösenord till din mail. Det kan du göra endast göra genom att gå in på Fondmarknanden.se – Logga in – Glömt lösenord. Skriv in organisationsnumret samt mailadressen. Du kan inte skicka nytt lösenord från Direktpensionsportalens inloggningssida.

Hur avslutar jag min sparplan?

Det gör genom att logga in på Direktpensionsportalen med organisationsnummer och lösenord. Under rubriken ”Sparplan” skriver du 0 under belopp. Glöm inte att spara ändringarna.