Frågor och svar

Vad innebär Direktpension utan försäkring?

Direktpension utan försäkring är ett sätt att både investera i en pension och behålla kapitalet tillgängligt i företaget. Försäkringar på sparande är inte i praktiken någon försäkring, utan oftast ett sätt för banker och försäkringsbolag att låsa in kunden i ett avgiftsbelastat sparande.

Vad är skillnaden mot det banker och försäkringsbolag erbjuder?

Direktpension utan försäkring erbjuds inte av försäkringsbolag, försäkringsmäklare eller banker. Pensionslösningen innebär att man utesluter deras avgifter helt och hållet! Därför skall den inte blandas ihop med en direktpension som är pantsatt med en kapitalförsäkring, vilket är bankernas och försäkringsbolagens avgiftstyngda variant.

Är Direktpension utan försäkring ett krångligare alternativ?

Det är inte krångligare att spara via Fondmarknaden.se än via ett försäkringsbolag.

Måste jag kunna mycket om fonder?

Oavsett tjänstepensionsmodell måste man välja hur pengarna skall förvaltas och av vem. Via Fondmarknaden har Du obegränsade möjligheter att välja hur Dina pengar skall förvaltas. Du får tillgång till Sveriges största fondutbud och oberoende rådgivning. Du kan således fritt välja mellan förvaltare och sparformer. Du kan även få hjälp med valet av fonder via våra aktivt förvaltade fondportföljer. Det du endast behöver göra då är att välja risknivå på ditt sparande. Läs mer under rubriken ”Förvaltning”.

Hur gör jag för att bli kund?

För att öppna ett Direktpensionskonto, kontakta Fondmarknaden.se på telefon 08-545 186 00 eller på info@fondmarknaden.se.